محل تبلیغات شما
امارات موفق شد فضاپیمای مریخی خود را راهی فضا کند و به اولین کشور منطقه عرب زبان تبدیل شود که به سیاره سرخ فضاپیما می‌فرستد. جالب این‌جاست که یک خانم ایرانی پشت ماجراست!

ماهواره امید امارات؛ یک خانم ایرانی پشت ماجراست

امارات موفق شد اولین ماموریت فضایی خود برای جست‌وجوی داده‌های مختلف از سیاره مریخ را آغاز کند.

این ماموریت که امید» (Hope) نام دارد، اولین تلاش امارات برای رفتن به سیاره سرخ است.

مریخ‌نورد امارات ساعت ۲:۲۸ بامداد دیروز از مرکز فضایی تانیگاشیما» (Tanegashima) ژاپن به فضا ارسال شد.

موشک حامل این فضاپیما نیز H-IIA» ساخت صنایع سنگین میتسوبیشی بود.

این ماموریت روی پی بردن به اتمسفر و آب و هوای مریخ تمرکز دارد.

این موضوعی است که تاکنون تعداد زیادی از ماموریت‌ها به آن پرداخته‌اند، اما فضاپیمای امید» امارات یک رویکرد جدید و جامع‌تر برای این موضوع خواهد داشت.

امید» به محققان سراسر جهان کمک خواهد کرد تغییرات هوایی در سیاره سرخ طی یک روز و بین فصول مریخی را بهتر درک کنند.

امارات سابقه طولانی در پرواز‌های فضایی ندارد و برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ میلادی در همکاری با یک شرکت کره جنوبی یک ماهواره به فضا ارسال کرد.

ماهواره امید امارات؛ یک خانم ایرانی پشت ماجراست

اولین ماهواره‌ای که در داخل امارات ساخته شد، یک ماهواره رصد زمین» به نام خلیف‌ست» (KhalifaSat) بود که در سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شد.

ولی کاوشگر مریخی امید» اولین تلاش امارات برای فراتر از زمین است. البته امارات برای انجام این مهم از دانش کشور‌های دیگر مانند آمریکا هم استفاده کرده است.


انجام ماموریتی سریع و ارزان

انجام ماموریت امید» که ماموریت مریخی امارات» هم نامیده می‌شود، برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ میلادی به عنوان راهی برای توسعه اقتصادی و فناوری به همگان اعلام شد.

ماهواره امید امارات؛ یک خانم ایرانی پشت ماجراست

این ماموریت با چندین قید و بند پیش‌بینی شد: اگرچه که پروژه بر اساس همکاری‌ها است، تیم تحقیقاتی باید فضاپیما را می‌ساختند نه اینکه صرفا آن را بخرند.

شرط دوم این بود که فضاپیما باید تا قبل از دسامبر ۲۰۲۱ میلادی به مریخ برسد که با پنجاهمین سالگرد تأسیس امارات متحده عرب مقارن باشد.

با توجه به این مهلت این ماموریت باید در تابستان امسال انجام می‌شد.

دیگر شرط این بود که این ماموریت نمی‌توانست خیلی هزینه بر باشد. به گفته اماراتی‌ها کل ماموریت ۲۰۰ میلیون دلار برای آن‌ها هزینه برداشته است. البته این مبلغ شامل انجام ماموریت در فضا نیست.


سازمان فضایی امارات، پنجمین سازمانی که به مریخ فضاپیما فرستاده

تا به امروز تنها فضاپیما‌های ناسا، آژانس فضایی روسیه، آژانس فضایی اروپا و هند با موفقیت مریخ را ملاقات کرده‌اند.

ماهواره امید امارات؛ یک خانم ایرانی پشت ماجراست

اگر همه چیز به درستی پیش رود، امارات نیز به این گروه خواهد پیوست.

ولی داستان رفتن به مریخ همچنان ادامه دارد و چین هم در تابستان جاری در حال پرتاب اولین ماموریت مریخی خود است.


امید، حامل سه ابزار

فضاپیمای امید سه ابزار را با خود به مریخ می‌برد، یک تصویربردار، و دو طیف‌سنج. طیف سنج ابزاری است که برای اندازه‌گیری خصوصیات نور بر پایهٔ تجزیه طیف الکترومغناطیسی کاربرد دارد.

ماهواره امید امارات؛ یک خانم ایرانی پشت ماجراست

یکی از طیف‌سنج‌های امید روی نور فرابنفش کار می‌کند و دیگری روی مادون قرمز.

به این ترتیب این سه ابزار به امید این قابلیت را می‌دهند که جو نازک و غنی از دی‌اکسیدکربن مریخ را مورد مطالعه قرار دهد تا هوای سیاره سرخ را بهتر درک کند. البته امید مدار مریخی منحصر به فردی خواهد داشت.

در حالی که ابزار‌های این ماموریت بر اساس فناوری‌های موجود ساخته شده‌اند، فضاپیمای امید از تاکتیکی منحصر به فرد استفاده خواهد کرد تا اطلاعات علمی خود را جمع‌آوری کند.

این فضاپیما به مداری از مریخ سفر خواهد کرد که تاکنون هیچ کاوشگری نرفته است.

فضاپیما هر ۵۵ ساعت یک بار یک دور در اطراف استوای سیاره مریخ را تکمیل خواهد کرد و بر فراز ۲۰ هزار تا ۴۳ هزار کیلومتری از سطح مریخ خواهد بود.

این مسیر به کاوشگر این امکان را می‌دهد که در طول روز مریخی هوا را بررسی کند.


این زن، ماهواره امارات را به مریخ فرستاد

ساره الامیری از آن زمان، در این مسند عالی قرار دارد. وی به مجله علمی نیچر» چاپ بریتانیا گفته است: ما کشور جوانی هستیم که طبق معیار‌های جهانی، بسیار دیر وارد چنین رقابتی شده‌ایم.»

ماهواره امید امارات؛ یک خانم ایرانی پشت ماجراست

نشریه نیچر می‌نویسد که ماموریت کاوشگر امید»، هنجار‌های اجتماعی در امارات را تغییر داده است. ن ۳۴ درصد همکاران این ماموریت و ۸۰ درصد کادر علمی پروژه را تشکیل می‌دهند. این در حالی است که میانگین اشتغال ن در بازار کار امارات تنها ۲۸ درصد است.

الامیری در دانشگاه آمریکایی شارجه تحصیل کرده و افزون بر پست وزیر علوم پیشرفته»، رئیس تیم اکتشاف مریخ و رئیس شورای نخبگان علمی امارات نیز هست. او در سال ۲۰۱۵ از سوی "انجمن جهانی اقتصاد" جزو یکی از ۵۰ دانشمند برتر جوان دنیا انتخاب شد.

ماهواره امید امارات؛ یک خانم ایرانی پشت ماجراست

نکته قابل توجه این خانم ایرانی‌الاصل می‌باشد و دولت امارات امید فراوانی به جاه‌طلبی‌های وی بسته است. به نوشته رومه نیویورک‌تایمز، ساره امیری در حالی که به‌عنوان یک دختر در دوبی در حال قد کشیدن بود، مدام سرش در کتابی بود که عکس‌هایی از سیارات کهکشان راه شیری محتوایش بود. وقتی او به سن دانشگاه رسید، چندین فرصت مطالعاتی در خاورمیانه برای ساره وجود داشت، اما وی ترجیح داد که علوم کامپیوتری را دنبال کند. او تنها ۳۳ سال دارد و رئیس عملیات علمی و معاون پروژه تحقیقات فضایی در مریخ شده است. وظیفه این معاونت فرستادن کاوشگر به مریخ و ایجاد پایگاه تحقیقاتی در آن سیاره سرخ است. 

 

 

منبع: ایسنا، دنیای اقتصاد

ساخت اولین پنجره های شفاف تولیدکننده انرژی دنیا

این کشور تمام زباله خود را بازیافت و به انرژی تبدیل می کند!

بررسی برنامه رویائی امارت برای انتقال کوه یخی غول پیکر از قطب جنوب

مریخ ,امارات ,ماموریت ,یک ,اولین ,فضاپیما ,به مریخ ,این ماموریت ,سیاره سرخ ,در سال ,مریخ را

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فروشگاه ساعت مچی مردانه مارک دار وبلاگ انتقال یافت vijilice tiocoterde پادگان جوادنیا قزوین #خاطرات خدمت سربازی روبات سنجاب ، @sanjbob17bot، کار، استخدام، کاریابی، شغل، مشاغل، رزومه، جستجو، آگهی، فرصت، کارمند، مهندس، کارشناس، نیروی انسانی، منابع انسانی، کا ماشین آلات چسب ریزی - پارس اتوماسیون معرفی سامانه دانش آموزش سناد klonhudbaca Gloria's collection